13 October 2011

" Bangun semuo waghih! "

Hari ini 13 Oktober 2011. Besok, akan berlangsung perlawanan Piala Malaysia peringkat suku akhir pusingan kedua. Buat anak-anak Negeri, anda semua ada misi penting, iaitu menjadi pemain ke-12 dalam membantu pasukan kesayangan kita mara ke peringkat separuh akhir.   Aku tak nak cakap panjang tentang siapa pasukan yang bakal kita temui pada separuh akhir nanti. Apa yang penting, segala kudrat dan keringat mesti dicurahkan pada 2nd leg ni. Betul, kita ditewaskan oleh Felda United di Petaling Jaya isnin lalu. Tapi jangan jadikan kekalahan tersebut sebagai pematah semangat kita. Bangunlah semua anak negeri! Sumbangan anda dalam membantu menyokong bola sepak tempatan amatlah penting. Ingat! Jatuh bangun sesuatu pasukan juga terletak kepada pemain ke-12 iaitu kita sendiri sebagai penyokong. Tak kisahlah anda nak kibar bendera ke, duduk ontok ontok ke, dating ke, nak bawak anak bini ke asalkan jangan sesekali kita patah hati lalu menyumpah seranah kepada para pemain Negeri. Ini perkara yang patut kita jauhi. Buat anak anak Negeri yang hadir ke Stadium MBPJ haritu, anda sendiri sudah menyaksikan bertubi-tubi pasukan Negeri Sembilan menyerang ke kubu lawan. Namun nasib tidak menyebelahi kita sebagaimana yang dialami Kelantan sebelum ini apabila tewas 0-2 dengan lawan yang sama. Tidak mengapa, kita masih ada pusingan kedua di stadium keramat, Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi. Namun kami, Ultras Nogori mengalu-alukan anda semua para penyokong Negeri untuk bersama-sama kami di Kona 4C. Anda akan mengalami sesuatu perasaan yang tidak boleh digambarkan apabila berada di Kona 4C. "Our Terrace, Our Rules" . Buangkan rasa malu anda dikhalayak (alah, bukan orang pandang kau pun, diorang pandang bola kau kat tengah padang tu jek) demi maruah pasukan kesayangan kita, Negeri Sembilan. Jangan lupa, nyanyikan lagu negeri kita sebaik sahaja lagu Negaraku tamat. Penuhkan STAR of Paroi dengan gegak gempita dengan sorakan terhadap pasukan kita! 





" Bangun semuo waghih! "







2 comments:

  1. jap. nak tanya boleh. pistachio nie sape ea? kite kenal ke? haha adoi =.="

    ReplyDelete