17 October 2011

Kuasa PenyokongNegeri Sembilan  3-0  Felda Unitedombak di STAR of Paroi
Terima kasih semua. Terima kasih para pemain. Terima kasih Azraai Khor. Terima kasih Tok Mat. Oh ye, terima kasih juga pada acik jual burger,air dan kuaci. Dan yang paling penting sekali, TERIMA KASIH KEPADA PARA PENYOKONG NEGERI SEMBILAN. Malam tersebut merupakan malam yang bermakna. Maaf ya lambat na update. Kami UN9 sedang merancang tifo sesuai untuk dilakukan pada Sabtu 22 Oktober nanti.


Sebenarnya semangat penyokong Negeri Sembilan pada malam tersebut lain macam. Semuanya menginginkan skuad kendalian Azraai Khor menang ke atas Felda United dan melangkah ke peringkat separuh akhir. Setelah Hai-O meledakkan gol pertama, skuad Ruso Perkaso kian galak mencari gol bagi menghidupkan peluang ke semi. Kalau tak kerana gk Felda si Hamsani tu memang banyak gol dah malam tu. Berkat doa dan sokongan tidak berbelah bahagi daripada seluruh waghih waghih malam tu, alhamdulillah kita berjaya menang 3-0 (agg 3-1) walaupun permainan berjalan sehingga ke masa tambahan.


Jadi apa kesimpulan dan pengajaran yang kita boleh ambil pada malam tersebut?


Setiap pasukan memerlukan para penyokongnya agar sentiasa berada di belakang mereka untuk memberikan sokongan dan dorongan supaya mereka sentiasa bersemangat untuk memenangi setiap perlawanan. Aku tengok malam tu kebanyakan penyokong Negeri sudah mula faham akan peranan mereka. Macam dalam video kek ateh ni, masa UN9 mulakan ombak, memang payah sikit. Maklumlah nak tarik crowd bukan senang poik! Tapi lambat laun bila satu stadium dah berombak, hanya mereka yang berada dalam stadium dapat merasai nikmatnya. Tambah lagi bila wisel ditiupkan pengadil. Sah, kita layak ke semi-final menentang pasukan berstatus kelab dari pantai timur, T-Team.18 Oktober ni, Negeri Sembilan akan bertandang ke Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah untuk menentang tuan rumah, T-Team. Buat waghih-waghih yang pergi, selamat jalan dan selamat pulang yo. Pemergian anda semua sedikit sebanyak dapat menaikkan semangat para pemain kita. Yang tak pergi pulak, boleh kosongkan jadual anda sabtu ni sebab kita akan turun ke stadium keramat buat kali terakhir musim ini. Kalau boleh, kita nak stadium kali ni full-house dengan waghih-waghih sumo. Tak kiralah dari Tampin,P.D, Kuala Pilah, Jempol, Jelebu dan yang paling penting yang kat Seremban sebab anda paling dekat. Ingat! game ni game terakhir kat home. Ajakla semua mak ayah, jiran tetangga, adik beradik, saudara mara, pakwe makwe, bos datang ke stadium. Yang tak dapat turun bolehla beri sumbangan. Setiap sumbangan dan usaha anda untuk menyokong Negeri Sembilan amatlah dihargai. Yang tak dapat datang boleh sumbangkan duit untuk kegunaan tifo nanti. Segala update boleh lihat di page UN9KEMON JANG!


No comments:

Post a Comment